30 Ekim 2012 Salı

TENCERE BÖREĞİ







Malzeme:
5 yufka
1 bardak süt
3 yumurta
1 çay bardağı sıvı yağ

İçi:
beyaz peynir,kaşar peyniri
maydonoz (isteğe bağlı)

Ya da iç için:
sosis,salam, sucuk, kaşar, kekik, biraz  ketçap (pizza tadında olsun isterseniz)

tencereyi yağlamak için margarin

Yapılışı:

Büyük boy teflon tencereye margarini sürelim.Yufkanın bir tanesini tencereden dışarı taşacak şekilde serelim. Diğerini buruşturarak içine dağıtalım. Çırptığımız süt,yumurta ve yağ karışımı ile ıslatalım. Bir katına rendelenmiş peynir diğer katına kaşar serpelim. Tekrar yufka ve sütlü karışımı ve peyniri serperek bitirelim 4 yufkamızı...

 Bohçalar gibi düzgün bir şekilde kapatalım.Kapattığımız katların arasına da sıvı karışımdan koyalım ki çevirirken açılmasın. 

Çok ağır ateşte tencerenin üzeri kapalı çevirerek pişirelim. Diğer tarafını da çevirip pişirelim..(Diğer yüzünü pişirirken üzeri açık olsun ki çıtırlığı gitmesin ! ) Ben kolay olsun diye tahta bir kesme tahtası kullanıyorum.Böylece tersini kızartırken kaydırarak tencereye koyabiliyoruz. (İkinci tarafıda tencereyi yağlayarak pişirin)..Ve..çıtır çıtır nar gibi ve nefis kokulu muhteşem bir börek hazır .Üstelik çok kısa sürede hazır.. Afiyet olsun:)
                                                               

Böreğimizi akşamdan hazırlayıp ertesi gün pişirirseniz inanın su böreği gibi oluyor.Üstelik su böreğinden daha hafif ve lezzetli..

Ayrıca küçük bir not:
Böreğimize iç malzemesi olarak sosis,salam,sucuk,kaşar, mantar ,kekik,çok az ketçap karışımı koyarsanız enfes bir pizza tadı elde ediyorsunuz..Özellikle pizza seven çocuklarımıza çok pratik bir börekle o tadı yakalayabiliyorsunuz..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder