29 Ekim 2012 Pazartesi

DAMLA ÇİKOLATALI KEK



Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı şeker
1 su bardağı yağ
2 paket kabartma tozu
Damla çikolata
2 yumurta
2 vanilya
2 su bardağı un

Yapılışı:

Yumurtaları köpürene kadar çırpın, daha sonra şekeri ilave edip tekrar çırpın. Yağı, yoğurdu ekleyip çırpın. Unu kabartma tozunu ve vanilyayı ilave edip çırpın. Koyu puding kıvamına gelene kadar unu ekleyip çırpmaya devam edin. Bu kabın içerisine istediğiniz miktarda damla çikolata ilave edip bu defa çatal ile yavaş yavaş karıştırıp, yağladığınız tepsiye veya kalıba hamuru dökün. 170 derece önceden ısıtılmış fırında pişirin. 30-40 dk arasında pişecektir. Piştiğini ise bir kürdan veya bıçak batırıp anlayabilirsiniz. Eğer batırdığınız bıçağa hamur yapışmıyorsa pişmiş demektir. Afiyet olsun:)

Not: Eğer tepsiniz büyük ise yumurta 3 adet ekleyin. Bardak ile koyduğunuz malzemeleri büyük bardaklar ile koyun veya 1,5 su bardağına çıkarın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder