28 Ekim 2012 Pazar

Zeytinyağlı taze fasulye



Malzemeler:
yarım kilo  taze fasulye
 4 domates
 2 soğan
 3 yemek kaşığı sıvıyağ
1 yemek kaşığı şeker
tuz

Yapılışı:
Soğanı küp küp doğrayın. Çok yüksek olmayan bir tencereye yağı ve soğanları koyun. Üzerine fasulyeleri dizin. Fasulyelerin üzerine  tuz ve  bir yemek kaşığı şeker serpin. En üste domatesleri koyun. Kısık ateşte kapağını açmadan ve karıştırmadan pişirin. Ocağın altını kapatıp üzerine sızma zeytinyağı gezdirip kapağını kapayın. Soğuyana kadar servis yapmayın. Hatta bir gün beklerse dahada lezzetli olur. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder