16 Kasım 2012 Cuma

ÇİN SALATASI


Malzemeler:
4 su bardağı su 
2 su bardağı pirinç
Yarımşar demet dereotu ve maydanoz
3 dal taze soğan
1 kutu konserve garnitür
Yarım su bardağı konserve mısır
zeytinyağı, Tuz ve limon

 Yapılışı:
Suyu kaynatıp, tuz ve yıkanmış pirinci ekleyin. Pirinç şişinceye dek 10 dakika haşlayın. Bu arada dereotunu, soğanı ve maydanozu ince doğrayın. Konserve garnitürün suyunu süzdürüp, sudan geçirin. Pirincin suyunu süzüp, bir kapta garnitürle karıştırın. Üzerine konserve mısırı, doğranmış dereotu, taze soğan ve maydanozu ekleyin. Zeytin yağı, tuz ve limonla sos hazırlayıp üzerine döküp harmanlayın. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder