11 Aralık 2012 Salı

Kremalı İncirli Kek



 Malzemeler:
Keki İçin:
3 yumurta
1 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı ceviz kırığı
8-10 adet kuru incir
1 çay kaşığı tarçın
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un

Kreması İçin:
3 su bardağı süt
1 su bardağı şeker
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı nişasta
1 paket vanilya

Şerbeti İçin:
1 su bardağı su (incirleri ıslattığımız suyu kullanıyoruz)
1 tatlı kaşığı nescafe
2 yemek kaşığı şeker

 Yapılışı:İncirleri çok güzel bir şekilde,iyice yıkayın ve ılık su ile dolu bir kaseye koyup,10-15 dakika yumuşaması için bekletin.(İncirleri koyduğunuz suyu dökmeyin.Çünkü şerbeti için kullanılacak).

Yumuşayan incirleri minik küpler halinde doğrayın. Kek için olan yumurta ve şekeri köpük olana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyip, tekrar çırpın.

İçine doğradığınız incirleri, ceviz kırığı, tarçın ve kabartma tozunu ekleyip, tahta kaşıkla karıştırın. Yavaş yavaş un ekleyerek, biraz koyu bir kek kıvamına getirin. Yağlanmış büyük boy dikdörtgen borcam tepsiye harcı boşaltın ve yayın. 180 derecede pişirin.( Çok güzel kabaran, yumuşacık, fısır fısır bir kek oluyor).

Kek pişerken şerbet ve kremayı hazırlayın. Bunun için; incirleri ıslattığınız sudan bir bardak alıp, içine nescafe ve şeker katıp,iyice eriyene kadar karıştırın. (Şerbeti kaynatmıyoruz. Sadece keki ıslatmak için bu karışımı hazırlıyoruz).

Krema için; Tencereye süt, şeker, un ve nişasta alıp, iyice çırpın. Karıştıra karıştıra krema kıvamına gelen kadar pişirin. Pişen kremaya vanilyayı ekleyi karıştırın.

Fırından çıkan keki birkaç yerinden kürdanla delin ve hazırladığınız şerbeti heryerine gelecek şekilde gezdirin.

Üzerine kremayı boşaltın ve yayın.

Son olarak istediğiniz gibi süsleyin ve dolapta 1-2 saat dinlendirip,servis edin. Afiyet olsun:)

Günsen'ciğimin ellerine sağlık.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder