9 Aralık 2012 Pazar

Galetalı zeytinli çiçek ponçik




Malzemeler:
125 (yarım paket) gr tereyağı
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı yoğurt
2 adet yumurta
1 yemek kaşığı üzüm sirkesi
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı galeta unu
un
tuz

iç malzeme için:
3 adet haşlanmış patates
1 yemek kaşığı çörek otu
karabiber
tuz, siyah zeytin

Yapılışı:

Öncelikle iç malzememizi hazırlıyoruz . Bunun için haşlanmış patatesi rendeliyor ve içerisine tuz , az karabiber ve çörek otunu katıp güzelce karıştırıyoruz.
Un ve kabartma tozu hariç hamur için gerekli malzemeleri de derince bir kasede karıştırıyor ve kabartma tozunu ekliyoruz.
Unumuzu yavaş yavaş ekleyerek yumuşak bir hamur yoğuralım. Hamurdan pinpon topu büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle avuç içimizde açalım.
İç malzememizi tam ortasına bir tatlı kaşığı kadar koyalım. Kenarlarından ortaya doğru hamuru kapatalım. Galeta ununa bulayalım. Kapalı yeri tepsiye gelecek şekilde dizelim.
Ponçiklerimizin tam ortasına  siyah zeytin koyalım ve kenarlarına bıçakla kesikler atalım. Dört yapraklı yoncamız olsun.
Fırınımızı 180 derece ayarlayıp, hazırladığımız tepsimizi fırına sürüp üzerleri hafif kızarana kadar pişirelim. Afiyet olsun:)

Günsen'ciğim ellerine sağlık..

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder