8 Aralık 2012 Cumartesi

Mısır Unlu Hamsi Tava




Malzemeler:
1 kilo hamsi
1 su bardağı mısır unu
1 çorba kaşığı tereyağ
tuz

Yapılışı: Hamsiler ayıklanıp, yıkanıp, iyice süzün. Mısır ununun yarısını derin bir kaseye boşaltın. Hamsilerin yarısını mısır unuyla iyice kaplayın. Tavayı ocağa alıp ısıtın, tereyağının dörtte birini tavaya sürün ve kısık ateşte balıkların fazla ununu silkeleyerek tavaya dizin. Dizme işlemini tamamlayınca ocağın altını harlı ateşe getirin. Balıkları arkalı önlü şeklini bozmadan kızartın. Çevirme işlemini şeklini bozmamak için özel balık kapağı kullanmak gerekir. Ben bir kilo balığı dört seferde kızarttığım için tereyağını dörde bölüyorum. Balıkları tavaya dizerken tereyağın yanmaması için ocağın altını kapatın yada kısın. Balıkları dizdikten sonra tereyağı tavanın ortasına bırakıp tavayı hafif sallayarak yağın yayılmasını sağlayın. Bu işlemi ilk postayı kızarttıktan sonra yapıyorum.  Sıcak servis yapın. Afiyet olsun:) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder