4 Aralık 2012 Salı

MURADİYE ÇORBASI (BURSA)



Malzemeler:
1 adet tavuk göğsü
1 adet kabak
1 adet havuç
6 yemek kaşığı yoğurt
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı arpa şehriye
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı karabiber

Yapılışı:
Tavuk göğsü, kabak (kabuklarıyla birlikte) ve havuç  küp küp doğranır.
Tavuk göğsü 1 yemek kaşığı tere yağında rengi değişene kadar kavrulur. Üzerine kabak ve havuçlar eklenip biraz daha sotelenir.
Malzemelerin üzerine 5 bardak sıcak su dökülür. Bir iki taşım kaynatılır. 2 yemek kaşığı arpa şehriye ilave edilir.
2 yemek kaşığı un ve 6 yemek kaşığı yoğurt çırpılır. Çorbanın suyu ile kıvamı açıldıktan sonra (kesilmemesi için) yavaş yavaş çorbaya dökülür.
1’er çay kaşığı karabiber ve tuz ilave edilir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder