5 Aralık 2012 Çarşamba

ÇİN BÖREĞİ





Malzemeler
 5 Çorba Kaşığı Galeta Unu 
 2 Adet Yufka 
2 Adet Yumurta 
1 Adet Yumurta Akı 

İçi İçin
1 Adet Havuç 
150 gr. kıyma
2 Adet Kuru Soğan 
1.5 ( 3/2 ) Çorba Kaşığı Kuş Üzümü 
5 Yaprak Lahana 
1 Adet Pırasa 
Yarım Çay bardağı Sıvı Yağ 
Kararında Karabiber, Tuz
Kızartmak İçin
1 Su bardağı Sıvı Yağ 

Yapılışı:
Tavaya sıvı yağı alıp küp doğranmış soğanları pembeleşene dek kavuralım. Rendelenmiş havucu ve ince kıyılmış lahana yapraklarını ekleyip sebzeler yumuşayana dek daha sonra dilimlenmiş pırasayı ve kıymayı suyu çekilene dek kavuralım. Tuzu, karabiberi, kuş üzümlerini ekleyerek karıştırıp tavayı ateşten alalım. 1 yufkayı serip, üzerine fırça yardımıyla çırpılmış yumurta akı sürelim. Üzerine ikinci yufkayı serelim. Yufkaları sigara böreği keser gibi 8 eşit üçgen parça elde edecek şekilde keselim. Yufkaların geniş kenarlarına sebzeli harcı paylaştıralım ve yufkanın karşılıklı sivri kenarlarını hafifçe içe doğru döndürüp rulo yaparak saralım uçlarını ıslatıp yapıştıralım. Yufka ruloların önce arkalı önlü çırpılmış yumurtaya, sonra galeta ununa batırıp çıkararak kızdırılmış sıvı yağda arkalı önlü kızartıp kağıt havlu üzerine çıkarıp, yağını çektikten sonra servis yapalım. Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder