6 Aralık 2012 Perşembe

KÖFTELİ BEZELYE YEMEĞİ


Malzemeler
500 gr orta yağlı kıyma
2 su bardağı bezelye
2 adet patates
2 adet havuç
1 orta boy soğan
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı tereyağ
karabiber tuz


Yapılışı: Bezelyeyi tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın. Derin bir kaba kıymayı alın üzerine bir tutam karabiber ve tuz ekleyip misket büyüklüğünde köfteler yapın. Tavaya tereyağı ekleyip  köfteleri kızartın. Küp doğranmış patates, havuç ve soğanı az sıvı yağ ile tencerede kısık ateşte kavurun. soğan pembeleşince salçasını ilave edip beş dakikada öyle kavurun. Kızaran köfteleri ve süzülmüş bezelyeleri tencereye ilave edin. Üzerini geçmeyecek kadar sıcak su ekleyip kısık ateşte 20 dakika pişirip ocaktan alın. Afiyet olsun:)  

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder