22 Aralık 2012 Cumartesi

Tavuklu paça çorbası



Malzemeler:
2 adet tavuk göğsü
8 bardak su
6 diş sarmısak
2 adet limonun suyu
2 yemek kaşığı un
1 adet yumurtanın sarısı
2 yemek kaşığı tereyağı
Tuz
Karabiber
Kırmızıbiber

Yapılışı:
Tavukları 8 bardak suyla haşlayın. Elinizle tavukları ince ince tel haline getirin.
Dövülmüş sarmısak ve limonu karıştırın ve çorbaya ilave edin. Tuzunu kontrol edin.
Un ile yumurta sarısını çırpın, yavaş yavaş çorbanın içine karıştırın. Kesilmemesi için karıştırarak, kaynamasını bekleyin.
Servis yaparken, kırmızı biberle yağı kızdırıp üzerine dökün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder