19 Kasım 2012 Pazartesi

YUMURTALI ISPANAK



Malzemeler
500 gr ıspanak
1 kuru soğan
3 yumurta
1 tatlı kaşığı salça
sıvı yağ, tuz, pulbiber

Yapılışı:

 Ispanağı ilk olarak yıkıyoruz ve bir süre kumunu atması için bekletiyoruz, burada önemli olan ıspanakların güzel bir şekilde temizlenmesidir. Soğanlarımızı küçük küçük doğrayıp pembeleşinceye kadar kavurduktan sonra üzerine salçamızı ekliyoruz ve bir süre daha kavurduktan sonra ıspanakları az az koyarak ölmesini sağlıyoruz. Bütün ıspanaklar eklendikten sonra kapağını kapatıp kısık ateşte kendi suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çekip pişen ıspanağa bir kahve fincanı sıcak su ekleyip beş dakika daha pişiriyoruz. Bu arada bir kase içine yumurtaları kontrol ederek tek tek kırıyoruz. Ispanağın içine yumurta yuvalarını açıp kırdığımız yumurtaları dikkatlice bu yuvalara yerleştiriyoruz. Kapağı kapalı şekilde iki dakika daha pişirip ocaktan alıp kapağını açıyoruz. Kapağı açmazsanız yumurta çok pişiyor. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder