Malzemeler;
Elmalı zemin için;
6 tane elma
24 tane pötibör bisküvi
1 çay bardağı su
4 yemek kaşığı toz şeker
Muhallebi için;
4 su bardağı süt
1 paket vanilya
4 yemek kaşığı şeker
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı mısır nişastası
iç harcı için;
2 yemek kaşığı toz şeker
1 küçük kase iri doğranmış ceviz içi
1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı;
Elmaları soyup içlerini temizleyip ikiye
bölün. Geniş bir tencereye oyuk kısımları aşağıya bakacak şekilde yerleştirin.
Üzerine 4 kaşık şekeri ve 1 çay bardağı suyu ilave edip elmalar yumuşayana
kadar pişirip,ılımaya bırakın. Dikkat edin çok çabuk pişiyor. Elmalar soğuyunca iç malzemesinden oyuk
kısımlarını doldurun. İki tane bisküvi ile kapatıp ters çevirin ve borcama
alın. Bu işlem bittikten sonra muhallebi için tüm malzemeleri karıştırın ve orta
ateşte kıvam alıncaya kadar pişirin. Muhallebi sıcakken elmaların üzerine
gezdirin ve en son hindistan cevizi ile kaplayıp soğumaya bırakın. Afiyet olsun:)
AY NE GÜZEL HEM HAFİF HEM KOLAY
YanıtlaSilELLERİNE SAĞLIK CANIM