2 Mayıs 2012 Çarşamba

Cevizli erişte



Malzemeler:
250 gr. ev eriştesi
2 kaşık tereyağı
2 kaşık sıvı yağ
1 su bardağı ceviz
3 su bardağı su




Yapılışı: Teflon tencerede tereyağı ve sıvı yağı ile erişte kavrulur. Erişteler alacalı hale gelince içine üç su bardağı kaynar su ilave edilir. Kapağı kapatılıp pilav gibi pişirilir. Suyunu çekince eriştelerin diriliği kontrol edilir. Şayet pişmemiş ise içine az miktarda kaynar su ilavesi yapılır. Pişmesi tamamlanınca demlenmeye bırakılır. Ara ara harmanlanarak karıştırılır. Bu işlem eriştenin yapışmasınıda önler. Servis tabağına aldığınız eriştenin üzerini cevizle süsleyin. Lezzeti biraz daha artırmak isterseniz en son bir kaşık tereyağı kızdırıp sos gibi dökebilirsiniz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder