1 Mayıs 2012 Salı

Sade Tatlı Poğaça


Malzemeler:
2 bardak ılık su
1 bardak süt
1,5 bardak sıvı yağ
4 yemek kaşığı şeker
2 yumurta (birinin sarısını üzeri için ayır)
2 paket yaş maya
1 yemek kaşığı tuz
aldığı kadar un

Yapılışı: Mayayı ılık su ve şekerle karıştırıp beş dakika dinlendir. Bir yumurta sarısını ayır ve geri kalan bütün malzemeyi aldığı kadar unla yoğur. Kulak memesinden daha yumuşak bir hamur olacak. Hamur üzeri örtülüp yarım saat mayalanacak. Hamurdan cevizden büyük parçalar koparılır, ince uzun şeritler haline getirilir, kol böreği sarar gibi kendi etrafında dolanıp açıkta kalan ucu hamurun altına saklanıp yağlı tepsiye dizilir. Üzerine yumurta sarısı sürülüp susam serpilir yarım saat daha tepside mayalandırılır. 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder