30 Haziran 2012 Cumartesi
Cevizli Tel Kadayıf
Malzemeler:
500 gr. taze kadayıf
125 gr. margarin
250 gr. ceviz
Şerbeti:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
1 paket vanilya
Yapılışı: Tencereye şeker, su ve yarım limon ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatılır. Ocaktan indirilip içine bir paket vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Tel kadayıf erimiş soğumuş margarinle harmanlanır. Yağlanmış tepsiye bastırmadan bir kat serilir, arasına iri çekilmiş ceviz serpilir. Üzerine bir kat daha kadayıf serilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca ilk sıcaklığının çıkması için beş dakika bekletilir ve soğuk şerbet dökülür. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder