30 Haziran 2012 Cumartesi

Cevizli Tel Kadayıf


Malzemeler:
500 gr. taze kadayıf
125 gr. margarin
250 gr. ceviz

Şerbeti:
4 su bardağı toz şeker
4 su bardağı su
1 dilim limon
1 paket vanilya

Yapılışı: Tencereye şeker, su ve yarım limon ilave edilir. Kaynamaya başladıktan sonra kısık ateşte 10 dakika kaynatılır. Ocaktan indirilip içine bir paket vanilya eklenir ve soğumaya bırakılır. Tel kadayıf erimiş soğumuş margarinle harmanlanır. Yağlanmış tepsiye bastırmadan bir kat serilir, arasına iri çekilmiş ceviz serpilir. Üzerine bir kat daha kadayıf serilir. 180 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkınca ilk sıcaklığının çıkması için beş dakika bekletilir ve soğuk şerbet dökülür. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder