1 Temmuz 2012 Pazar

Tramisu





Malzemeler:


Keki: 2 yumurta
yarım su bardağı şeker
yarım su bardağı süt
yarım su bardağı sıvı yağ
2 yemek kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 su bardağı un


Islatmak için: 
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı şeker
1 çorba kaşığı granül kahve


Kreması:
500 gr. süt
1 kahve fincanı un
2 kahve fincanı şeker
50 gr margarin
1 paket krem şanti


 Yapılışı: Yumurta ve şeker krema kıvamı alana kadar çırpılır. Sırasıyla süt, sıvı yağ, kakao, un, kabartma tozu ilave edilir. Yağlanmış kelepçeli kalıba dökülüp 170 derecede pişirilir. Kürdanla kontrol edilip fırından çıkarılır. Üzeri nemli bezle kapatılı beş dakika beklenir ve çember açılır. Arası kesilip iki parçaya ayrılmadan soğuması beklenir. Bu arada kreması pişirilir. Soğuduktan sonra bir paket krem şanti ilave edilip mikserle çırpılır. Bir kaseye bir bardak soğuk süt, şeker ve kahve ilave edilip eriyene kadar karıştırılır. Soğumuş olan kek iki parçaya ayrılır. Servis tabağına bir katı alınır ve kahveli sosun yarısı ile ıslatılır. Kremanın yarısı ara kata dökülüp kenarlara kadar taşırmadan yayılır. İkinci kek dilimi üzerine kapatılır ve kalan kahveli sosla ıslatılır. Kremanın kalanı dökülüp taşırmadan yayılır. Soğuması için buzdolabında bekletilir. Servis yapmadan önce üzeri toz kakao ile tamamen kaplanır.(Daha iyi sonuç almak için kakaoyu eleyerek kaplayın) Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder