2 Temmuz 2012 Pazartesi

Mücver




Malzemeler:
4 tane kabak
2 yumurta
1 bardak un
100 gr. beyaz peynir
5 dal taze soğan
1 tutam dereotu
1 tutam maydanoz
1 kuru soğan
1 çay kaşığı kabartma tozu
karabiber, zencefil, pul biber, tuz
kızartmak için 1 su bardağı sıvı yağ


Yapılışı: Kabaklar rendelenip suyu sıkılır. Taze soğan, maydanoz, dereotu ince kıyılır. Kuru soğan piyazlık doğranır. Peynir rendelenir, yumurta, un, kabartma tozu ilave edilip iyice karıştırılır. Tava sıvı yağ ile orta ateşte ısıtılır. Birer kaşık mücver ısınmış olan yağa dökülüp, hafifçe üzerine bastırarak şekil verilir ve kızartılır. Havlu kağıt üzerine çıkarılarak yağı süzülür. Sarımsaklı yoğurtla servis yapılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder