3 Temmuz 2012 Salı

Bolonez Soslu Spagetti



Malzemeler:
1 paket makarna
250 gr. kıyma
4 iri domates
1 diş sarımsak
1 kuru soğan
1 defne yaprağı
sıvı yağ, tuz
süslemek için bir tutam maydanoz


Yapılışı: Derin bir tavaya bir miktar yağ ile kıymayı, rendelenmiş soğan ve sarımsağı ekleyip kavurun. Rendelemiş domatesi ekleyip kısık ateşte on beş dakika pişirin. Sonra içine tuz, karabiber ve defne yaprağı ilave edin. Kısık ateşte oldukça koyu kıvamlı bir sos olunca ocaktan alın. Makarnayı haşlayıp servis tabağına alın, üzerine hazırlamış olduğunuz bolonez sosu döküp maydanozla süsleyip servis yapın. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder