4 Temmuz 2012 Çarşamba
Bolu Kıbrıscık Höşmenimi
Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
2 su bardağı un
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı şeker
Yapılışı: Bir tencereye süt ve krema eklenip kaynatılır. kaynayan süte bir tutam tuz atılıp un yavaş yavaş eklenir. Kısık ateşte dibine tutturmadan on dakika çevirerek pişirilir. Pişirilen hamur yanmaz tavaya alınır, yine kısık ateşte çevirerek kızartılır. Kızarmaya başlayınca hafif yağını bırakır. Bu aşamaya gelince hamur tavaya muntazam şekilde bastırarak yayılır ve artık karıştırılmaz. Altı kızarınca bir tabak yardımıyla alt üst ters çevrilir. Diğer kısımda kızarınca servis tabağına alınıp üzerine toz şeker serpilir. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder