4 Temmuz 2012 Çarşamba

Bolu Kıbrıscık Höşmenimi




Malzemeler:
2 su bardağı süt
1 su bardağı krema
2 su bardağı un
1 tutam tuz
2 çorba kaşığı şeker


Yapılışı: Bir tencereye süt ve krema eklenip kaynatılır. kaynayan süte bir tutam tuz atılıp un yavaş yavaş eklenir. Kısık ateşte dibine tutturmadan on dakika çevirerek pişirilir. Pişirilen hamur yanmaz tavaya alınır, yine kısık ateşte çevirerek kızartılır. Kızarmaya başlayınca hafif yağını bırakır. Bu aşamaya gelince hamur tavaya muntazam şekilde bastırarak yayılır ve artık karıştırılmaz. Altı kızarınca bir tabak yardımıyla alt üst ters çevrilir. Diğer kısımda kızarınca  servis tabağına alınıp üzerine toz şeker serpilir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder