29 Haziran 2012 Cuma
Zeytinyağlı Garnitürlü Enginar
Malzemeler:
4 tane enginar
1 büyük kuru soğan
1 çay bardağı bezelye
1 havuç
1 patates
yarım limon
yarım fincan zeytinyağı
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un
yeteri kadar tuz
Yapılışı: Ayıklanmış aldığımız enginarları iyice yıkayıp, kararmasını önlemek için limonla ovuyoruz. Tencereye soğanları küp doğrayıp ekliyoruz. Yarım limon, un, şeker ve bir bardak soğuk su ile sos hazırlıyoruz. Soğanların üzerine enginar çanaklarını ters kapatıp, zeytinyağı gezdirip, hazırlanan sosu ilave edip kısık ateşte kapağı kapalı pişiriyoruz. Pişme sırasında kararmaması için su miktarını enginarların üzerine çıkacak şekilde ayarlayın. Yaklaşık yarım saatte pişer, arada kontrol etmeyi unutmayın. Bu arada enginarlar pişerken, başka bir tencerede küp doğradığımız patates, havuç ve bezelyeyi haşlayın.(Ben bunun için düdüklü tencere tercih ediyorum. Beş dakikada hazır oluyor.) Enginarlar haşlanınca süzülen garnitürü ilave edin. Eğer suyu bitmişse haşlanan sebze suyundan ilave edin. Suyunun fazla olmaması daha leziz olmasını sağlar. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder