28 Haziran 2012 Perşembe
Etli Karışık Dolma
Malzemeler:
10 adet dolma biber
1 tane salatalık
2 domates
2 çarliston biber
250 gr orta yağlı kıyma
10 çorba kaşığı pirinç
5 çorba kaşığı bulgur
1 kuru soğan
1 tutam maydanoz
1 çorba kaşığı salça
nane, karabiber, pul biber, tuz
yarım fincan sıvı yağ
Yapılışı: Pirinç ve bulgur yıkanıp süzülür. İçine kuru soğan küp doğranır, salça, nane karabiber, pul biber, tuz, sıvı yağ, maydanoz kıyılıp eklenir. Domatesin içinden çıkanlar ve kıyma eklenir.Yoğrulup hazırlanır. Salatalıklar ve domatesler içleri oyulup hazırlanır. Biberlerde çekirdekleri çıkarılıp temizlenir. Hazırlanan içle pişme payı bırakılarak doldurulur. Üzerlerine domatesten kapak yapılır. Tencereye dizilen dolmaların yarısına gelecek kadar su koyulur. Tuz serpilip az sıvı yağ gezdirilip, önce harlı sonra kısık ateşte yaklaşık 40 dakika pişirilir.(Pirinçlerin diri olması istemiyorsanız, dolmaların altına bıçakla minik delik açın.) Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder