10 Haziran 2012 Pazar

Dokuz Kaşık Tatlısı



Malzemeler:
1 litre süt
9 kaşık şeker
9 kaşık irmik
1 paket vanilya
tarçın


Yapılışı: Derin bir tencereye soğuk süt, dokuz kaşık şeker ve irmik ilave edilip orta ateşte karıştırarak pişirilir. Koyulaşıp göz göz olunca ocaktan inmeden vanilya ekleyip karıştırıyoruz. Cam tepsiyi ıslatıp nemli olmasını sağlıyoruz. Bu işlem tatlının kaba yapışmamasını sağlıyor. Ocaktan aldığımız tatlıyı nemli tepsiye döküp eşit şekilde yayıyoruz. Soğuması için dolaba kaldırıyoruz. Servis yapmadan tarçını serpip dilimliyoruz.(Ben bu tatlıya acil durum tatlısı diyorum. Hiç riski olmayan çok kısa zamanda  hazırlayacağınız bir tarif.) Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder