10 Haziran 2012 Pazar

Lazanya




Malzemeler:
1 paket lazanya
200 gr. kaşar peyniri
500 gr. kıyma
5 domates
1 havuç
2 sivri biber
2 kuru soğan
sıvı yağ, karabiber, tuz


Beşamel sos:
50 gr. tereyağ
50 gr. un
900 ml. süt
muskat cevizi, tuz


Yapılışı: Tencereye sıvı yağ, küp doğranmış soğan, rende havuç ve kıymayı ekleyip kavuruyoruz. Sivri biberi minik halka doğrayıp, en son rende domatesle kavurup, karabiber yeteri kadar tuz ekleyip pişme işlemini tamamlıyoruz. Beşamel sos için başka bir tencerede tereyağ ile unu kokusu gidene kadar kısık ateşte kavuruyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken nokta un pembe renk almamalı. Kokusu giden una soğuk sütü yavaş yavaş ekliyoruz. Kaynayana kadar karıştırmaya devam ediyoruz. En son muskat cevizini rendeleyip bir tutam tuz ekleyip bir iki taşım kaynatıp ocaktan alıyoruz. Kare cam fırın kabına ilk önce ince bir tabaka beşamel sos döküyoruz, bir kaç kaşık kıymalı sos ilave edip dört yaprak lazanya yerleştiriyoruz.(Her sırada bir lazanyayı uzunlamasına ortadan kırdım. Kenarlara bütün sığmadı) Üzerine önce beşamel sonra kıymalı sostan yeteri kadar yaydım. Yaklaşık beş kat oldu en üstünü beşamel sosla kaplayıp kaşar peyniri rendesi serptim. 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirdim. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder