11 Haziran 2012 Pazartesi

Ispanaklı Yumurta



Malzemeler:
Yarım kilo ıspanak
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı biber salçası
3 yumurta
sıvı yağ, tuz


Yapılışı: Çok iyi yıkanmış, doğranmış ıspanakları süzülmeleri için süzgece alın. Bir tencereye sıvı yağ, küp doğranmış kuru soğan ilave edip orta ateşte kavurun. Pembeleşen soğanlara salça ilave edip bir iki dakika daha kavurun. Ispanakları tencereye ilave edip kapağını kapayıp ocağın altını kısın. Kısık ateşte ıspanaklar suyunu salıp çekene kadar arada karıştırarak kavurun. Suyunu tamamen çekince yumurtalar kırmak için ıspanağa göz göz yuvalar açın. Dikkatlice yumurtaları bu yuvalara kırın ve kapağını kapayın. Bir dakika bekleyin ocaktan alın. Burada dikkat etmeniz gereken yumurtanın fazla pişirilmemesi. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder