19 Haziran 2012 Salı

Kalakay (Tatar Çöreği)




Malzemeler:
1 su bardağı yoğurt
1 su bardağı sıvı yağ
1 su bardağı su
1 paket yaş maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
4 yada 5 su bardağı un


Yapılışı: Ilık bir bardak suya şekeri ilave edip mayayı eritin. Maya bir tarafta kabarması için beklerken, derin bir yoğurma kabına yoğurt, sıvı yağ, tuz eklenir ve karıştırılır. Maya ve un ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yoğrulur. Otuz santim çapında yağlanmış fırın tepsisine elle bastıra bastıra yayılır. Üzerine 1 çorba kaşığı yoğurt sürülür, çatalla süs yapılır  ve 30 dakika mayalanması için beklenir.200 derece fırında kızarana kadar pişirilir. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder