18 Haziran 2012 Pazartesi
Yaz Turşusu
Malzemeler:
1 kilo acı sivri biber
6 diş sarımsak
1 su bardağı sirke
1 kilo su
yeteri kadar tuz
Yapılışı: Sivri biberleri yıkayıp iki parmak kalınlığında doğrayın. Derin bir tencereye su ilave edip kaynatın. Kaynamakta olan suya sirke ve biberi ekleyip tencerenin kapağını kapayın. Kısık ateşte sararıncaya kadar pişen bibere sarımsağını tuzunu ekleyip ocaktan indirin. Kavanozlara doldurup sıkıca ağzını kapatıp soğuyana kadar ters çevirin. Böylece konserve olmuş oluyor. Ne zaman açarsanız aynı tazelikte tüketirsiniz. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder