19 Temmuz 2012 Perşembe

Bayat Ekmek Böreği



Malzemeler:
1 bütün ekmek
1 su bardağı süt
2 yumurta
1 kahve fincanı sıvı yağ
150 gr. istediğiniz bir beyaz peynir
150 gr. kaşar peyniri

Yapılışı: Bayat ekmekler küp şeklinde doğranır. Cam fırın kabına yayılır, üzerine peynir serpilip ekmeklerle harmanlanır. Yumurta, süt, sıvı yağ çırpılır ekmeklerin üzerine dikkatlice dökülür.(Bir gece buzdolabında beklerse daha iyi olur. Zaman yoksa 10 dakika bekleyin) 200 derecede üzeri kızarana kadar pişirilir. Fırından çıkarmadan rende kaşar serpilir eriyene kadar fırında tutulur. Sıcak sıcak servis yapılır. Çok lezzetli denemenizi tavsiye ederim. Bayat ekmeklerin değerlendirilmeside ayrıca keyifli. (Ben köy peyniri kullandım.) Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder