18 Temmuz 2012 Çarşamba

Sebzeli Bulgur Pilavı




Malzemeler:
2 su bardağı pilavlık bulgur
3 su bardağı et yada tavuk suyu
2 kuru soğan
3 çarliston biber
3 kırmızı yağ biberi
3 yeşil sivri biber
4 domates
3 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı nane
tuz, sıvı yağ


Yapılışı: Derin bir tencereye sıvı yağı ilave edip küp doğranan soğanlar kavrulur. Biberlerde istenen büyüklükte doğranıp kavrulur. En son  domatesler eklenip, fazla karıştırılmadan hafif öldürülüp tavuk suyu ilave edilip kaynatılır. Bulgur yıkanıp süzülür, kaynamakta olan tencereye ilave edilir. Önce harlı ateşte, göz göz olunca kısık ateşte pişirilir. Bu arada sarımsaklar soyulup ezilir, 2 çorba kaşığı suyla açılıp pilavın üzerine dökülüp karıştırılır. En son üzerine nane serpilip ocaktan alınır. On dakika dinlendirilir servis yapılır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder