13 Temmuz 2012 Cuma
Çılbır
Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvı yağ
yarım kahve fincanı su
tuz, pul biber
Yapılışı: Tavada tereyağı hafif sarartılır az sıvı yağ eklenir. Yumurtalar tavaya kırılır, suyu eklenip kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Pişme kıvamını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben beyazı piştikten sonra, ocaktan alıyorum sarısını çok pişirmiyorum. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp pul biberle servis yapıyorum. Dilerseniz üzerine kırmızı biberli sıvı yağ kızdırıp dökebilirsiniz. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder