13 Temmuz 2012 Cuma

Çılbır



Malzemeler:
4 yumurta
1 su bardağı yoğurt
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı sıvı yağ
yarım kahve fincanı su
tuz, pul biber


Yapılışı: Tavada tereyağı hafif sarartılır az sıvı yağ eklenir. Yumurtalar tavaya kırılır, suyu eklenip kapağı kapatılır ve kısık ateşte pişirilir. Pişme kıvamını kendi damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Ben beyazı piştikten sonra, ocaktan alıyorum sarısını çok pişirmiyorum. Servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yoğurt döküp pul biberle servis yapıyorum. Dilerseniz üzerine kırmızı biberli sıvı yağ kızdırıp dökebilirsiniz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder