4 parça tavuk göğsü
10 tane mantar
4 sivri biber
4 domates
15 kürdan
karabiber, tuz
kızartmak için :
1 su bardağı sıvı yağ
Yapılışı: Önce iç harcını hazırlayın. Mantarları soyup ince piyaz şeklinde doğrayıp az sıvı yağ ile soteleyin.(Mantarların kararmaması için harlı ateşte soteleyin) Halka doğranan sivri biberi ilave edip soteleyin. Domatesi kabuğunu soyup küp doğrayıp ekleyin, ateşi kısın tuzunu ilave edip pişirin. Tavukları yıkayıp tam ortasından eşit şekilde koparmadan açıyoruz. Fileto gibi ama parçayı ikiye açınca kalp şeklini alacak, tamamen kopmayacak. Yukarıdaki resimde aşamaları daha net göreceksiniz. Kestiğimiz tavukları tuz ve karabiberle tatlandırın, pişirdiğimiz iç harcı tavuklara paylaştırıp kürdanla tavukları dikin. Derin bir tencerede kızgın yağda ikişer tane kızartın.(Hepsini aynı anda kızartmayın. Tavuk suyunu bırakıp kuruyor.) Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder