15 Temmuz 2012 Pazar

Tavada Kapalı Yufka pizzası




Malzemeler:
4 yufka

Sosu için:
1 yumurta
1 su bardağı süt
3 kaşık yoğurt
1 fincan sıvı yağ

İç malzeme:
8 dilim sucuk
4 parmak sosis
1 çorba kaşığı salça
100 gr. rende kaşar peyniri

Yapılışı: Sucuk ve sosisi ince doğrayıp, tavada az yağ ile kavuruyoruz. Salça ilave edip, kokusu gidene kadar kavurup, bir kahve fincanı su ekleyip pişiriyoruz. Hazırlanan iç malzeme ılınması için bir kenara alınır. Sos malzemesi derin bir kapta iyice çırpılır. Bir bütün  yufka kenarları dışarı taşırılarak tavaya yayılır. ikinci yufka parça parça koparılıp sosa batırılıp gelişi güzel tavaya dizilir. Üçüncü yufkanın yarısı soslu parçaların üzerine kuru şekilde yayılır, kaşarın yarısı dökülür ve üzerine iç malzeme yayılır. Kalan kaşar iç malzemenin üzerine yayılır. Üçüncü yufkanın diğer yarısı iç malzemenin üzerine yayılır. Dördüncü yufka yine koparılarak sosa bulanıp tavaya gelişi güzel yayılır. Bir kaşık sos ayrılır. Kenarları dışarıda kalan yufka düzgün bir şekilde hafif içe pile pile yapılarak kapatılır. Pililerin arasına yapışması için hafif sos sürülür. Sos artarsa yufkanın üzerine sürülebilir. En büyük ocakta, en kısık ateşte altı üstü kızarana kadar pişirilir. Yanmaması için ara sıra kotrol edin. Pizza dilimi gibi keserek servis yapın. Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder