16 Temmuz 2012 Pazartesi

Saksı Kebabı



Malzemeler:
4 tane tophane patlıcanı
300 gr. kuşbaşı et
2 büyük domates
1 kuru soğan
4 sivri biber
1 tatlı kaşığı salça
tuz, sıvı yağ

Yapılışı: Patlıcanlar yıkanıp pijama şeklinde soyulur. Ortadan ikiye bölünür ve dolma yapacakmış gibi kenarlarını biraz kalın oyulur. Tuzlu suda acısı çıkana kadar bekletilir. Bu arada etler sotelenir, sırasıyla küp doğranmış soğan, ince halka doğranmış biber, küp doğranmış domates ilave edilip pişirilir.(Etinize güvenmiyorsanız önce düdüklüde haşlayın) Acısı çıkmış olan patlıcanlar kurulanır ve kızgın yağda her yeri kızartılır. Derin bir fırın kabına alınır, hazırlanan iç malzeme ile doldurulur. Bir tatlı kaşığı salçalı su hazırlanır yarısına kadar su ilave edilir. 200 derecede pişirilir. Pişmesi çok uzun sürmez, hafif üzerinin kızarması yeterli olur. (Karnıyarık pişirir gibi. Bütün malzemeler zaten piştiği için, fazla bekletip yakmayın.) Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder