10 Eylül 2012 Pazartesi

Hazır Makarna Mantısı



Malzemeler
1 Paket mantı makarna
250 gr kıyma
1 kuru soğan
karabiber, nane, pulbiber
sıvı yağ, tereyağ
1,5 litre su
yarım kilo yoğurt
3 diş sarımsak

Yapılışı: Soğan rendelenip, karabiber, tuz ve kıyma ile yoğrulur. Makarnaların içi bu harçla doldurulur. Derin bir tencereye 1,5 litre sıcak su, tuz ve az sıvı yağ eklenir. Kaynamaya başlayınca makarnalar suya ilave edilir. Tencerenin ağzı kapatılmadan, on dakika orta ateşte, kalan suyu çekene kadar kısık ateşte, arada karıştırarak pişirilir. Suyu bitince altı kapatılıp, servis tabağına alınır. Yoğurt ezilmiş olan sarımsakla karıştırılıp mantının üzerine dökülür. Bir çorba kaşlığı tereyağı kızdırılıp mantının üzerine dökülür. Nane ve pul biberle süslenir. Dilerseniz 1 tatlı kaşığı salçayı sıvı yağda kavurup, çok az mantının suyundan ekleyerek salça sos da hazırlayıp dökebilirsiniz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder