11 Eylül 2012 Salı

Közlenmiş Domates Çorbası



Malzemeler

4 adet iri domates
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
2 çorba kaşığı zeytinyağ
1 tatlı kaşığı şeker
 tuz, karabiber
3 su bardağı su
1 su bardağı süt
1 çorba kaşığı un
1 çorba kaşığı tereyağı


Yapılışı: Bir fırın kabına  ortadan ikiye kestiğiniz domatesleri kesili tarafları yukarıya bakacak şekilde dizin.Domateslerin üzerine ince halkalar halinde doğradığınız soğanları yerleştirin ve zeytinyağını gezdirin. Tuzu, taze çekilmiş karabiber ve 1 tatlı kaşığı şekeri döküp önceden ısıtılmış 220 derecede fırında domateslerin üzeri karamelize olana kadar, yaklaşık 30 dakika boyunca pişirin.
Tepsideki bütün malzemeleri büyük boy bir tencereye aktarın. Üzerine 3 su bardağı sıcak  suyu ekleyip kaynama noktasına getirin, altını biraz kısıp 10 dakika kadar pişirin.
Tencereyi ateşten alıp bir el blenderi yardımıyla karışımı akışkan bir çorba kıvamına getirin. Çorbayı domateslerin kabuklarından temizlemek için bir süzgeçten geçirin.
Tereyağını bir tencerede eritin , unu ilave edip kısık ateşte kavurun. Un kokusu çıktıktan sonra süzdüğünüz domatesleri ekleyin ve 2-3 dakika orta ateşte karıştırarak pişirin.
Domateslerin üzerine 1 su bardağı süt ilave edin. Kıvamı kendi isteğinize göre gerekirse biraz daha su ekleyip açabilirsiniz.Çorbayı kaynayıncaya kadar karıştırarak pişirin.
Çorbanız kaynadıktan sonra 7-8 dakika daha pişirip ocağı kapatın. İnce rendelenmiş kaşar ile servis yapın. Yemesi biraz sıkıntılı hele misafir var ise ama lezzeti bence tartışılmaz. Afiyet olsun:) 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder