Malzemeler
1 kilo kızılcık
1 kilo un
1 çorba kaşığı turşu tuzu
Yapılışı: Kızılcıklar iyice yumuşaması için dışarıda 2 gün bekletilir. Yumuşayan kızılcıklar tuzla iyice yoğrulur. Sulanan kızılcık un ilavesi ile sert bir hamur olana kadar yoğrulur. Hamurdan köfte büyüklüğünde parçalar koparılıp kuruması için temiz bir bez üzerine serilir. Temiz bir tülbentle üzeri örtülür. Kurudukça alt üst edilir ve daha küçük parçalara bölünür. İki gün sonra elle ovulup kevgirden geçirilir. Bu aşamada çekirdeklerden de ayrılır. Hazır çorba gibi olan tarhana yine serilip üzeri örtülüp kurumaya bırakılır. İyice kuruyan tarhana bez torbada saklanır. Afiyet olsun:)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder