9 Eylül 2012 Pazar

Patatesli Omlet




Malzemeler
2 büyük patates
4 yumurta
sıvı yağ, karabiber,tuz

Yapılışı: Pazar kahvaltılarımızın vazgeçilmezi patates ve omlet. Patatesler kızarmaya başlayınca kimseye seslenmek zorunda kalmıyorsunuz. Ben masayı hazırlayınca başlıyorum kızartmaya, yoksa masaya gelene kadar tırtıklanmış oluyor.
           Patatesler soyulup tavla zarı iriliğinde doğranır. Tavaya iki çorba kaşığı sıvı yağ ekleyip, patatesler ilave edip kızartın. Bir kaseye yumurtaları kırıp, tuz atıp, iyice çırpın. Kızaran patatesin üzerine tuz karabiber ekleyin, gerekirse yumurtalar eklenmeden biraz daha sıvı yağ ilave edin. Kızarmış patatesleri tamamen örtecek şekilde yumurtayı dökün ve ocağın altını kısın. Altı kızarınca ters çevirin ve bir dakika sonra ocağı kapayın. Servis tabağına alıp dilediğiniz şekilde süsleyip servis yapabilirsiniz.(Patatesler kızarınca daha küçük tavada kişi başı omlet hazırlayabilirsiniz. Bu büyüklükte yapınca çevirmek biraz sıkıntılı oluyor.) Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder