8 Eylül 2012 Cumartesi
Türlü
Malzemeler
250 gr kuşbaşı et
250 gr taze fasulye
2 orta boy patates
2 büyük patlıcan
3 sivri biber
3 domates
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı şeker
sıvı yağ, tuz
Yapılışı: Etler az sıvı yağ ile harlı ateşte sotelenir. Ocağın altı kısılıp küp doğranan kuru soğanlar ilave edilip pembeleşene kadar kavrulur. Bu arada taze fasulyeler ayıklanıp belli büyüklükte kırılır. Yıkanıp kavrulmakta olan soğana ilave edilir. Kısık ateşte fasulyeler sararana kadar kavrulur. Patatesler soyulup yıkanıp doğranır ve sararan fasulyelere ilave edilip kavrulmaya devam edilir. En son patlıcanlar soyulup yıkanıp tencereye eklenir. Yalnız patlıcanlar daha önce hazırlanıp tuzlu suda acısı çıkarılırsa daha iyi olur. Domatesler ve sivri biberler küp doğranıp tencereye eklenir. Üzerine az sıvı yağ, şeker, tuz bir su bardağı sıcak su eklenip çok fazla karıştırmadan kısık ateşte pişirilir. Ben düdüklüde yaklaşık 15 dakika da pişirdim. Çok güzel oldu, denemenizi tavsiye ederim. Bu yemeği taze domates varken salça ile pişirmiyorum. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder