13 Eylül 2012 Perşembe
İmam Bayıldı
Malzemeler
4 adet patlıcan
1 kuru soğan
10 diş sarımsak
2 büyük domates
maydanoz
zeytinyağ, tuz, şeker
Kızartmak için sıvıyağ
Yapılışı: Patlıcanları alacalı soyup, tuzlu suda acısını alın ve kızartın. Havlu peçete üzerinde bir süre fazla yağını süzün. Bir tavada az yağda ve kısık ateşte piyazlık doğranan soğanları soteleyin. Minik doğranan sarımsakları ilave edip sotelemeye devam edin. Küp doğranan domatesleri ilave edip, şekerini tuzunu ekleyip kapağını kapayın. Beş dakika sonra doğranmış maydanozu ilave edip altını kapayın. Kızaran patlıcanların içini çatal yardımıyla açın, hazırlanan iç ile doldurun ve tencerede yarım çay bardağı sıcak su ile kısık ateşte pişirin. Piştikten sonra üzerine salataya döker gibi zeytinyağı gezdirip kapağını soğuyana kadar açmayın. (zeytinyağlı yemek yaparken yağını pişince eklerseniz, hem lezzetli hemde, zeytinyağdaki yararlı maddeleri öldürmemiş olursunuz.) Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder