12 Eylül 2012 Çarşamba
Islak Çikolatalı Kek
Malzemeler
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu
Sosu için
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
2,5 su bardağı su
Çikolata sosu
100 gr krema
100 gr bitter çikolata
Yapılışı: Şeker, süt, sıvıyağı ve yumurtayı çırpma teliyle iyice karıştırın. Ardından kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Büyük fırın tepsisine dökün. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Kek yapmak için kullandığınız bütün malzemeler oda sıcaklığında ve un elenmiş olmalı.
Sosu
Islak kekin şurubu için bir tencerede su, şeker ve kakaoyu kaynatın. Pişirdiğiniz ıslak kekin üzerine bir kepçe yardımıyla dökün. Fırça ile yayın.
Çikolata Sos
Çikolata sosu için ise bir sos tenceresinde kremayı bir taşım kaynatın. Ocaktan alın, çikolatayı karıştırarak eritin. Islak kekin üzerine dökün ve yayın. Dilimleyerk servis yapabilirsiniz.(çikolata sosunu servis sırasında dökerseniz daha iyi olur)Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder