12 Eylül 2012 Çarşamba

Islak Çikolatalı Kek



Malzemeler
4 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı süt
1,5 su bardağı sıvı yağ
3,5 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
2 paket kabartma tozu

Sosu için
1 su bardağı toz şeker
2 çorba kaşığı kakao
2,5 su bardağı su

Çikolata sosu
100 gr krema
100 gr bitter çikolata

Yapılışı: Şeker, süt, sıvıyağı ve yumurtayı çırpma teliyle iyice karıştırın. Ardından kakao, kabartma tozu ve unu ekleyip karıştırmaya devam edin. Büyük fırın tepsisine dökün. Önceden ısıttığınız 170 derecelik fırında 20-25 dakika pişirin. Kek yapmak için kullandığınız bütün malzemeler oda sıcaklığında ve un elenmiş olmalı.

Sosu 

Islak kekin şurubu için bir tencerede su, şeker ve kakaoyu kaynatın. Pişirdiğiniz ıslak kekin üzerine bir kepçe yardımıyla dökün. Fırça ile yayın. 

Çikolata Sos 

Çikolata sosu için ise bir sos tenceresinde kremayı bir taşım kaynatın. Ocaktan alın, çikolatayı karıştırarak eritin. Islak kekin üzerine dökün ve yayın.  Dilimleyerk servis yapabilirsiniz.(çikolata sosunu servis sırasında dökerseniz daha iyi olur)Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder