18 Nisan 2012 Çarşamba

Acem Pilavı


Malzemeler:
1 bütün tavuk
3 su bardağı pirinç
2 adet kuru soğan
tuz, karabiber
4,5 bardak tavuk suyu


Yapılışı: Pirinç sıcak tuzlu suda bekletilir. Tavuk parçalanır tencerede bol su ile iyice haşlanır. Derin bir pilav tenceresine soğanlar kalın halkalar şeklinde doğranıp dizilir. Haşlanıp didiklenen etler soğanın üstüne dizilir. Pirinçler iyice yıkanıp süzülür, etlerin üzerine ilave edilir. Tuz, karabiber eklenir tavuk suyu ilavesiyle önce harlı sonra kısık ateşte soğanlar karamelize olana dek pişirilir(suyunu çekince 15dk. karamelize için yeterli. Az karamelize isterseniz süreyi kısaltabilirsiniz. Tavuk suyu kullandığım için ayrıca yağ kullanmıyorum) Servis yapmadan önce dinlendirin. Uygun bir servis kabına kek gibi ters çevirip servis yapın.. Afiyet olsun.:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder