17 Nisan 2012 Salı

Zeytinyağlı Portakallı Enginar

Malzemeler:
5 adet enginar

1 adet portakal
1 adet havuç
1 adet patates
1 adet soğan
1 çorba kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı un
yarım limon
(Tuz isteğe göre)


Yapılışı: Limonlu suda bekletilen enginarlar tencereye dizilir. Üzerine küp küp doğranmış patates, havuç ve soğan ilave edilir. Yarım limon ve portakal sıkılıp bir kaseye alınır.Un, şeker ve biraz tuz ilave edilip çırpılır. Enginarların üzerine dökülür. Zeytinyağı ve bir çay bardağı da su eklendikten sonra ocakta pişirilir. Yaklaşık yirmi dakikada (kaynadıktan sonra kısık ateşte) pişer. Afiyet olsun... :) 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder