10 Mayıs 2012 Perşembe

Ali nazik kebabı



Malzemeler:
500 gr. kıyma
4 tane patlıcan
7 yemek kaşığı süzme yoğurt
3 yemek kaşığı tereyağı
3 diş sarımsak
pul biber, karabiber


Yapılışı: Patlıcanlara bıçakla iki yerinden delip ocakta közleyip kabuklarını soyuyoruz. Bir tencereye kıymayı içine iki kaşık su koyup iyice kavuruyoruz.(su koymadan kavurursanız kıymalar top top olur.) Kavrulan kıymaya tuz, pul biber, karabiber ilave edip ocaktan alıyoruz. Bir tavaya 2 kaşık tereyağı koyup doğradığımız patlıcanları beş dakika yağda soteliyoruz. Kısık ateşte yoğurdu kaşık kaşık ilave edip patlıcanları karıştırıyoruz. Yoğurdun tamamını bir seferde koyarsanız kesilir. En son dövülmüş sarımsağını ilave edip karıştırıp ocaktan alıyoruz. Servis kabına patlıcanı yayıp üzerine kıymayı döküyoruz. Kalan bir kaşık tereyağı kızdırıp kebabımızın üzerine döküyoruz. Afiyet olsun:)



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder