10 Mayıs 2012 Perşembe

Kabak dible



Malzemeler:
3 tane kabak
1 soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 çorba kaşığı pirinç
2 kaşık sıvı yağ
1 su bardağı su




Yapılışı: Kabaklar soyulup ortadan ikiye dilimlenir verevine doğranır. Çelik tencereye kabaklar dizilir üzerine sıvı yağ gezdirilir. Kısık ateşte kapağı kapalı karıştırmadan pişirilir. Arada bir tencere sallanarak karışması sağlanır. Sos için ayrı bir tavada az yağla yemeklik doğranan soğan kavrulur. Salçada eklenip kokusu gidene kadar kavrulur. Bu harca bir su bardağı su eklenip kaynatılır. Bu arada kabaklar diriliklerini kaybetmiş olur.Yıkanmış olan pirinç kabakların üzerine serpilip hazırlanan salçalı sos yemeğin üzerine dökülür. Kısık ateşte pirinçler şişene kadar pişirilir. Dilerseniz servis esnasında dere otu dökebilirsiniz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder