11 Mayıs 2012 Cuma
Salçalı soslu biftek
Malzemeler:
1 kilo biftek
1 kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
yarım çay bardağı sıvı yağ
kekik, kişniş, karabiber
Yapılışı: Bifteği iki kaşık sıvı yağ ve baharatlarla marine olması için hazırlayıp en az iki saat buzdolabında bekletiyoruz.(Marine sırasında ete tuz koymuyoruz sertleşir.) Tavaya sıvı yağ döküp iyice kızdıktan sonra ikişer tane biftek koyup etleri mühürlüyoruz. Bu işlem etin suyunun içinde kalıp lezzetini kaybetmemesi için. Mühürlenen etler tencereye alıyoruz. Başka bir tavada soğanı yemeklik doğrayıp az yağda kavuruyoruz. Salçasını ilave edip kavurup bir bardak su ile kaynatıp etlerin üzerine döküyoruz. Yemeğimizin suyu etlerin üzerini geçmesin gerekiyorsa sıcak su ilave edebiliriz. (Eğer kasabınızın verdiği ete güveniyorsanız normal tencerede 20 dk. pişer. Etinizden emin değilseniz basınçlı tencerede 15 dk. yeterli olur.) Pişen eti püre yatağında pilav eşliğinde servis yaparsanız damakları çatlatırsınız. Afiyet olsun:)
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder