12 Mayıs 2012 Cumartesi

Karamelli etimek pastası





Malzemeler:


karamel şerbeti için:


1,5 su bardağı şeker
2 su bardağı su 
1 paket etimek


muhallebisi için:


1 kilo süt
6 çorba kaşığı şeker
6 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı nişasta
50 gr. tereyağı
1 paket vanilya


üzeri için:
1 bardak süt
1 paket krem şanti


Yapılışı: Bir tencereye şekeri koyup kısık ateşte karıştırarak çok fazla yakmadan karamelize (eritmek) yapalım.Dikkatlice  soğuk su ilave edelim çok sıçrıyor. Bu işlem şeker eriyene kadar kısık ateşte devam ediyor. Ilınan şekeri tepsiye dizdiğimiz etimeklerin üzerine eşit miktarda döküyoruz. Muhallebi için süt, şeker, un, nişasta bir tencereye alınır ve karıştırarak koyulaşması sağlanır. Kaynamaya başlayınca altı kısılıp beş dk. daha un kokusu gidene kadar pişirilir. En son tereyağı ve vanilya ilave edilip altı kapatılır. Mikserle akıcı bir kıvam alana kadar çırpılır. Biraz ılınınca etimeklerin üzerine dökülür. Üzerine soğuk sütle çırpılmış krem şanti sürülür ve buzdolabında soğutulur. Servis yapmadan önce istediğiniz şekilde süsleyebilirsiniz(hindistan cevizi, mevsim meyveleri, çikolata, fındık, ceviz, pasta süsü) . Afiyet olsun:)


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum Gönder