12 Mayıs 2012 Cumartesi

Etli yaprak sarması




Malzemeler:
yarım kilo yaprak
250 gr. orta yağlı kıyma
2 su bardağı pirinç
2 kuru soğan
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
1 kahve fincan sıvı yağ
3 diş sarımsak
1 tutam maydanoz
1 çay kaşığı nane, karabiber, pul biber


Yapılışı: Yaprak taze ise, derin bir kaba alınır, üzerine kaynar su dökülür, bir süre sararması için kapağı kapalı bekletilir. Bu arada soğan küçük doğranır, maydanoz kıyılır, sarımsaklar minik rendeden geçirilir. Yıkanmış pirinç ve diğer bütün malzemeler yoğurulup hazırlanır. Sararan yaprakların suları hafif sıkılır ve mümkün olduğunca ince sarılıp tencereye dizilir. Dizmeden önce tabanına birkaç tane yaprak serilir. Bu işlem dibine tutma ihtimali için tedbir olsun diye yapılır. Dizilen yaprakların üzerine'de yaprak serilir çok az sıvı yağı gezdirip kaynar su ilave edilir. Su yaprakların üzerini geçmemeli. Tencerenin içine pişme esnasında bir tabak kapatırsanız dolmalar açılmaz. Pişme süresi kaynamaya başlayana kadar harlı ateş, kaynadıktan sonra kısık ateşte otuz dakika. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder