9 Mayıs 2012 Çarşamba

Ankara bazlaması






Malzemeler:
10 su bardağı un
1 litre su
1 paket kuru veya yaş maya
2 çorba kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker


Yapılışı: Bir su bardağı ılık suda şeker ve maya karıştırılıp kabarması beklenir. Un derin bir yoğurma kabına alınır ve üzerine tuz serpilir. Ortası havuz şeklinde açılıp maya dökülür. Elimizi yakmayacak derecede ısıttığımız su ile ekmek hamuru kıvamında yoğurulur.( Hamur kulak memesinden çok daha yumuşak olacak. Bunun için yaklaşık on dk. yoğurmak gerekir) Mayalanması için üzeri sıkıca kapatılıp sarılır ve sıcak bir yerde bir saat bekletilir. Mayalanan hamur bezelere ayrılır kurumaması için üzeri örtülür. Hamur tahtasının üzerinde çok az unlayarak elle açılır. Teflon tavada orta ateşte altı ve üstü kızarana kadar pişirilir.  Ekmekler soğuyana kadar üst üste konmaz çünkü hamur olur. Pişen ekmeklerin unu kağıt havluyla silinir. Pişen her ekmeğin ardından tavadaki unu kuru bezle silmek gerekiyor. Un temizlenmez ise yanar ve hamura yapışır. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder