9 Mayıs 2012 Çarşamba

Zebra kek




Malzemeler:
4 yumurta
1.5 su bardağı şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı sıvı yağ
2 su bardağı un
2 çorba kaşığı kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çay kaşığı karbonat 
5 damla limon suyu




Yapılışı: Yumurta ve şeker beyazlatana kadar mikserle çırpıyoruz. Süt ve sıvı yağda eklenip çırpmaya devam ediyoruz. Un, vanilya, kabartma tozu, karbonat'ın üzerine limon damlatılarak çırpma işlemimizi sürdürüyoruz. Kek boza kıvamına gelince kakao ilave edeceğimiz kısmı başka bir kaba boşaltıyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken keki eşit şekilde bölmek. Ayırdığımız diğer parçaya kakaoyu döküp karıştırıyoruz. Kakao ilave edilen hamura iki çorba kaşığı su ilave edersek kıvamı eşitlemiş oluyoruz. Tepsimizi yağlıyoruz önce beyaz hamurdan bir kaşık dolusu  kalıbımızın tam ortasına gelecek şekilde döküyoruz. Sonra kakaolu hamurdan bir kaşık dolusu az önce döktüğümüz hamurun tam ortasına gelecek şekilde döküyoruz. Bu işleme iki hamur bitene kadar devam ediyoruz. 160 derece fırında 45 dk. pişirip servisi pizza dilimi şeklinde yapıyoruz. Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder