8 Mayıs 2012 Salı

Keşli erişte



Malzemeler:
2 su bardağı erişte
1 su bardağı keş
2 çorba kaşığı tereyağı
3 çorba kaşığı sıvı yağ
3 su bardağı su




Yapılışı: Teflon tencerede sıvı yağı ile erişteler alacalı kavrulur. Kaynar su ve tuz ilave edilip pilav gibi pişirilir. İlk sıcaklığı gidene kadar bir iki kere harmanlanarak karıştırılır. Servis tabağına makarnanın yarısı alınıp keş serpilir. Diğer yarısı'da üzerine serilip kalan keş dökülür. En son 2 kaşık tereyağı kızdırılıp servis sırasında makarnanın üzerine dökülür. (keş bolu' ya ait yoğurdun kurutulmasından elde edilen bir peynirdir. Keş yerine tulum peyniri'de kullanılabilir.) Afiyet olsun:)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder